• IKIGAI™ kaart spel Nederlandse versie

Vind je unieke IKIGAI™. Je unieke doelstelling. Of help je clienten om hun eigen Ikigai™ te ontdekken.


IKIGAI kaart spel helpt je doordachte keuzes te maken. Om èchte antwoorden te vinden op de vraag over wat te doen met de rest van je leven.


IKIGAI kaartspel is een ideaal instrument om te gebruiken voor je clienten. Je stelt met IKIGAI de juiste vragen en je brengt logische structuur aan in je gesprekken. Het dwingt om een uitgebalanceerde keuze te maken. Rekening houdend met iemands voorkeuren, talenten, vaardigheden èn de dynamiek van de markt. Vandaag en morgen.


Dit unieke kaartspel is ontworpen om je uit te dagen en om je gedachtes te structureren. Je kunt hierdoor je inzichten met elkaar in evenwicht brengen en het helpt je om op nieuwe ideeën te komen. 

Ikigai betekent in Japan een reden van bestaan. 'Iki' verwijst naar 'leven' en 'gai' naar 'wat iemand verwacht en op hoopt'. Het is geen toeval dat op het subtropische Japanse eiland van Okinawa, iedereen zijn Ikigai kent. De mensen hier weten waarom ze 's morgens opstaan. Dit eiland tussen Japan en Taiwan is de plaats op onze aarde waar de mensen gemiddeld het meest vitaal oud worden. 

Hoe kun je IKIGAI kaartspel spelen?


 • IKIGAI Kaartspel kan worden gespeeld door twee mensen.
 • Je kunt IKIGAI spelen in een kleine groep tot maximaal vier personen.


Voor wie is het bedoeld?

 • Ikigai wordt wereldwijd gebruikt door coaches en consultants.
 • Voor Human Resource professionals en lijnmanagers.
 • Voor mensen die aan hun loopbaankeuzes willen werken.
 • Door een aantal vragen te selecteren kan IKIGAI worden toegepast voor teambuilding.
 • Ikigai kaart spel wordt gebruikt op universiteiten en hogescholen. Zoals in de USA: UCLA, MIT and TWA. In Thailand en Japan wordt het zelfs al toegepast op verschillende business schools.
 • Tenslotte is IKIGAI gemaakt voor iedereen die op een kruispunt staat: voor zichzelf, voor de mensen om hen heen of voor hun cliënten.Marshall Goldsmith en Paul Donkers bespreken in deze korte video het idee achter IKIGAI kaart spel en de toepassing van het spel. (Engels)


IKIGAI kaartspel is opgebouwd in drie delen. Elk deel bevat een serie scherpe en uitdagende openings vragen. Doordat je geregeld orde moet aanbrengen om de vraag te kunnen beantwoorden, dwingt het je om keuzes te maken. Je stelt met behulp van dit spel de relevante vragen en je gaat onmiddellijk de diepte in.


Deel 1: You love it (je houdt ervan)
Deel 2: You're good at it (je bent er goed in)
Deel 3: Reality check (realiteits toets)


Hoe hebben we Ikigaikaart spel ontworpen?

Het stellen van de juiste vragen op het juiste moment is essentieel voor resultaat in het programma.

 1. We hebben de vragen uit het spel gebaseerd op onze persoonlijke 25 jarige internationale ervaring in coaching. We hebben duizenden mensen gecoached bij verandering. Bezoek www.tencompany.org voor meer informatie over onze achtergond.
 2. Alle vragen zijn vooraf uitgetest in samenwerking met een test panel. Deze groep is zorgvuldig geselecteerd en heeft samen meer dan 160 jaar ervaring in coaching. Op basis van hun feedback hebben we de vragen verder aangepast, toegevoegd of weg gelaten.
 3. We hebben het spel vooraf in ons netwerk getest. 1 op 1 en in kleine groepen van maximaal vier personen. Op basis van onze observaties hebben we het spel verder aangepast. 
 4. We blijven in contact met onze gebruikers als ze starten met het toepassen van Ikigai™ kaart spel. We verzamelen continue feedback die we gebruiken voor verdere verbeteringen. We hebben een feedback loop ontworpen voor continue verbetering. 


Als u besluit om IKIGAI™ kaartspel aan te schaffen, ontvangt u van ons de werkbladen om bij IKIGAI kaartspel te gebruiken. 


Volg IKIGAI Kaartspel op Twitter: @IKIGAICardGame


IKIGAI kaartspel wordt verstuurd in een beschermde enveloppe en past door uw brievenbus. Het spel is verpakt in een doosje, inclusief de spelhandleiding.


Paul Donkers speelt Ikigai kaart spel met Dr. Marshall Goldsmith.


Ikigai kaart spel werd recent in beeld gebracht door de nationale nieuws zender in Japan: goodmorning Japan van NHK (vergelijkbaar met NOS journaal/BRT nieuws)Hoe IKIGAI Kaartspel te gebruiken tijdens een een-op-een sessie.


Hoe het spel te gebruiken (3 minuten Engels)Op onze website hebben we een zeer uitgebreide gratis toegankelijke bibliotheek met honderden columns, video's, artikelen, literatuurtips. Je bent van harte welkom op www.tencompany.org IKIGAI Kaart spel in gebruik in Tokyo, Japan, voorjaar 2018

Introductie van de Japanse versie van Ikigai kaart spel© in Tokyo, april 2019


Ikigai card game in action with students from MIT in Cambridge, Boston 2019.Ikigai card game at MIT, Boston June 2019IKIGAI Kaart spel in gebruik in een Nederlandse trein


Some pictures from us using Ikigai card game as featured in a documentary about this tool on Japanese national News NHK in December 2018Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

IKIGAI™ kaart spel Nederlandse versie

 • Product Code: Game
 • Availability: In Stock
 • € 38.43

 • Ex Tax: € 35.26